Erfaringer fra noen av våre kunder

Roger med boxer hannhund, tidligere tjenestehund i Securitas:

" Må bare si jeg er imponert over hva du har fått til med hunden min på bare en uke. Han har gått fra og være redd og usikker og aggresiv mot det meste, til og virke trygg og avslappet i de fleste situasjoner. Der andre trenere ga opp og kalte det en umulig hund har du utrettet mirakler på bare en uke. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg til alle som har hunder med utfordrende adferd. Du er en ener på ditt felt Rune ! Hundene våre er heldig som har deg som forstår dem !"

André med schæfer hannhund:

" Dersom du trenger hjelp med hunden din vil jeg på det sterkeste anbefale at du / dere kontakter Rune. Har bare positive erfaringer ".

Jorunn og Frode med border terrieren Max ( som utagerte mot passerende hunder på tur ):

" Det er som om vi har fått en ny hund :-) I går gikk Frode tur med Max, bare fryd og gammen. I dag gikk jeg tur og Max var så flink. Dette virker veldig lovende :-) Tusen takk Rune :-) "

Jana med golden retriveren Scott ( som var håpløs ved innkalling, lot seg nesten ikke innhente ): 

" Hei Rune, og mange takk for dagens lekse! En tur jeg hadde sammen med Scott i ettermidagen viste helt tydelig, 
at det har skjedd en bedring. Vi får bare håpe at vi begge husker det vi lærte også i fremtiden... "


Ingunn med schæferen Kira:

" Var på Rune Moens Hundesenter på Nesodden i går og trente Kira ,har aldri fått så mye hjelp noen gang , 
så tusen takk til alle, gleder meg til neste gang ".

Ole Petter, deltager på et av våre valpekurs:

" Tirsdagene har vært en hellig dag i denne perioden. Hyggelig å treffe andre valpeeiere og ikke minst Kathrine og Rune.
Er ikke i tvil om hvor jeg fortsetter, et godt sted å lære et godt sted å være ".

Hilde med pulien Zircus på privatundervisning ang. passeringer:

" Det var et utrolig flott opplegg, og vanvittig god læring for Zircus og meg ".

Mariann med mix Mia :

" Toppdag i Oslo og Frognerparken med Rune, og kjæresten som dagens fotograf og hennes sønn. Bra sosial trening for Mia og sosial kos i skjønn forening. Mia har langt på vei blitt en ny hund etter bare 6 dager med det jeg vil betegne som Norges nye Hundeviskeren! Takk for en topp proff dag til dere alle 3 ".

Christin med schæferen Conny:

 " Takk for kjempefin trening og motivasjon, og ikke minst troen på oss. Dette var på en måte avgjørende for min vakre øyesten.
Vi er allerede igang, vært på en god kveldstur hvor mor har pustet med magen, vært bestemt i gange, kort bånd og vanlig menneske stemme. Vi er garantert på plass onsdag for vi skal i mål. Conny skal være hos meg til siste dag. Tusen takk Rune! "

Ann-Christin med whippet Scooby som utagerte mot andre hunder på tur og var redd og usikker:

" Dette fungerer helt supert altså !  I går gikk vi hjemme i vante omgivelser og Scooby hadde kontakt HELE turen :-) :-) Vi har alltid brukt kommandoen værsågod når han fristilles til å snuse i veikanten, men han var ikke interessert. Han søkte heller kontakt igjen med en gang. I tillegg logret han, noe han sjelden gjør på tur. Jeg er så glad for at jeg dro til deg :-) "

Line og Oddne med sin Chodsky pes tispe, Akita. Utagerte mot andre hunder, dro i bånd

" Tusen takk for en kjempefin dag sammen med en utrolig dyktig hundetrener!  Vi har fått ryggsekken full av ny lærdom og positive opplevelser, som vi gleder oss til å bruke i videre trening på egenhånd :-)  
En stor takk til deg, Rune! Hilsen Line, Oddne og Akita ".

Anne og Tom med sin schæfer tispe Kaja. Utagerte mot andre hunder på tur.

" Takk for en utrolig fin dag !! Veldig lærerikt og motiverende! Skikkelig aha opplevelse, og vi ser lyst på tida framover ".

Britt med sin mellompuddel Orio. Utagering mot andre hunder og generell hverdagslydighet

" Tusen takk til Rune for en fabelaktig flott treningsdag, min selvtillit var heller laber før vi kom , men Rune klarte å få meg opp å ha troa, og den sitter mellom Orio og meg nå ".

Toril fra Kongsberg med sin cocker spaniel Molly. Utagerte mot andre hunder på tur.

" Takk for en flott formiddag med effektiv og lærerik trening!! Utrolig bra!!! Anbefaler alle med hund å ta en tur til Rune Moen! Alle hunder fortjener det beste!! Utrolig bra dag for både Molly og meg! Anbefaler alle med hund å ta turen til Rune Moen da han kan det han driver med...HUNDETRENING!!!  Han legger opp til et kjærlig og vennlig lederskap med mye positiv forsterkning (forsterke positiv adferd) men samtidig tørre å vise hunden hvem som er leder! Vi dro lykkelige hjem ,jeg med et smil om munnen og Molly sliiiiten og fornøyd sovende hele veien. Jobbe med hund er utrolig gøy!! ".

 Gro fra Flateby med sin blandingshund Miko. Utagerte mot andre hunder på tur

" Takk til deg Rune. Turen i dag gikk som en drøm. Møtte i dag en av de hundene som vi er blitt angrepet av tidligere uten at dette ble noe problem for oss (måtte ikke passere, men de oppdaget hverandre tvers over en liten gresslette). Til og med kattene kunne vi gå rett forbi uten noe "tull".  Er veldig fornøyd med undervisningen !! PS! Ingen vingling fra side til side men gikk som en "prest" hele runden. Tusen takk ".

Kit og Peter med sin Canaan hund Jack. Utagerte mot andre hunder på tur 

Takk igjen for en fantastisk lærerik og inspirerende dag. Dette har virkelig løftet og gitt oss litt mer mestringsfølelse, og vi er fortsatt litt "høye" etter denne positive opplevelse. Jack sover!!! Nå skal vi jobbe med oss selv og slutte å tenke så mye☺️ Vi sees på noen onsdagssamlinger!

Marianne med sin beauceron Louis. Mental vurdering av hund, arbeid med generell lydighet.

Vi har kost oss masse! Lært masse nytt og fått den klarheten jeg var ute etter! Superfornøyd var vi begge to :-) Tusen takk for masse ny kunnskap og klarhet i hva / hvordan jobbe videre :-).

Hadde en fantastisk dag hos Rune Moens Hundesenter fredag! Det er jo noe med fine lille Louis som ikke stemmer helt. Han er en forsiktig kar, og det er kjempeviktig for han at han får den treningen han kan vokse på, som ikke legger unødvendig stress på han. Han skal lære og han skal føle seg trygg og vi skal mestre situasjoner på en sunn måte! Og JEG, som 'mamma' til en hund med spesielle behov må lære hvordan trene, hva vi vokser på og hva vi ikke vokser på! 

Hos Rune ble han nøye observert og vi har fått de svarene vi trengte så nå starter trening! Gleder meg på Louis vegne og tenker vi går rette veien frem mot målet nå ! Tusen takk til en utrolig dyktig hundemann! Anbefaler han på det varmeste! Man trenger ikke ha en mannevond hund for å ta en privattime - står du fast i trening så tar du en tur, evt. kommer på en onsdagstrening! Det skal vi iallefall !

Ann Kristin med sin 2 år gamle Alaska Husky, Blato

Dette er de tre mest lærerike timene jeg har hatt med hund noen gang. Jeg dro i fra deg Rune med 50kg mindre på skuldrene😊. Balto er bare en helt fantastisk herlig gutt og min beste venn og tur kamerat. Derfor var det så viktig og få bli kjent med han, og forstå oppførselen hans på de områdene vi slet. Merket med en gang at jeg faktisk ble bedre kjent med Balto og nå forstår han bedre, nå kjenner jeg han. Nå skal jeg gi han trygghet der jeg før ble usikker. Følte at han allerede når vi var hos deg, støttet seg mer på meg i de situasjonen han før har virket sint. Så tusen takk for fantastisk hjelp. Du var fantastisk, både med meg og hunden.

Cecilie og Inge med sin 20 måneder gamle Boxer Billy. Viste aggresjon mot enkelte folk og utagerte mot hunder.

Takk for en morsom, alvorlig og konstruktiv ettermiddag. Skjønner ikke hva jeg gruet meg til 😂😂 Du er en knakane flott fyr ! Billy har sovet hele veien hjem. Nå skal det gås tur over alt, for jeg er nemlig blitt sjef 😎 og gule lapper skal opp! Tusen tusen takk 😊😊😊

Kari fra Odda som kom hit for å få hjelp med sin flokk langhår collie. De 2 hannene Rambo og Rex hadde blitt bitre uvenner og nå kunne ikke matmor gå på tur med disse 2 sammen.

Tusen hjertelig takk for en fantastisk lærerik dag, der eg følte også eg vokste i takt med hundene 😀
Har senere i ettermiddag/kveld gått med de i samme hånd, som vi gjorde tidligere og det fungerte aldeles utmerket 😀👍
Det er så deilig å se hvordan de t
o "vokser sammen " igjen. 👍 Dere er kjempegode alle sammen😍👍 Hils de andre.
Så vil eg bare si helt på tampen;  Har dere en liten utfordring, så ikke nøl med å ta kontakt. Desse kjekke menneskene hjelper deg/dere.  Takk for oss

Astrid og Jon med sin 2 år gamle leonberger Bajas. Kunne vise litt forsvar mot folk og utagere mot andre hunder

Takk for en flott opplevelse Rune. Veldig glade for at vi tok turen til deg det ga oss et løft. Nå har vi fått det verktøyet vi trenger.
Vi kommer tilbake til treningskveld når vi har jobbet litt mer.  Astrid.

Anne Cathrine og Andre med sin 18 måneder gamle schæfer Tussi. Mye utagering og draing i bånd

Tusen tusen takk for fantastisk hjelp på en søndag ;) Blir så stolt og ydmyk når jeg ser hvordan Tussi takler det meste , og faktisk slapper av , med riktig veiledning og informasjon fra hundefører :) Jeg skal jobbe med meg selv, så knekker vi samarbeids koden, og kan senke skuldrene i hverdagen :)  Gleder meg, dette skal vi fixe 

Gunn-Kristin og hennes to hunder Enzo og Frida. Frida er en 7 år gammel rottweiler og Enzo er av rasen etnahund. Han er 6 år.

Som forventet, ble dette ei bra treningsøkt ☺️ Mor har fått noen riktig så gode og nødvendige dytt på rett vei, og har fornyet motivasjon for videre trening 👍 Og jeg er aldri bekymret for dårlig resultat da jeg får hjelp av dere 😀 Tusen takk!


Liv Marit fra Biri med sin 18 måneder gamle schæfer Oreon. Lite kontakt med fører og utagering mot andre hunder.

 Landet nå etter hjemkomst. Må få si hjertelig tusen takk for all god hjelp idag. Hatt en helt utrolig god dag med knallbra resultat og ikke minst god innlæring av hvordan jeg skal oppføre meg som leder. Igjen tusen hjertelig takk for all god hjelp idag 😊👍 Tar nok en runde til for mer opplæring av meg senere 😊👍😁


Christine og Per Fredrik fra Moss med sin 14 måneder gamle schæfer Poseidon. Han dro veldig i båndet og utagerte mot hunder.

En stor takk til Rune Moen og figurant Lene for en inspirerende og meget lærerik treningsøkt. Vi synes det var veldig interessant å være vitne til testing/kartlegging av Poseidons egenskaper, for deretter å ta fatt på meget målrettet trening både for hund og eiere. Det var nesten utrolig å se progresjonen bare i løpet av den tiden vi var der. Vi er meget imponert over Rune Moens kompetanse og profesjonalitet, ikke minst hans evne til å gi oss som eiere helt konkrete, individuelt tilpassede treningstips. Anbefales på det varmeste! Mvh. C & PF og Poseidon av Quantos. 


Liv og hennes 2 år gamle chihuahua Lissi som stopper og nekter å gå videre på tur.  Utagering mot andre hunder på tur. Fysisk kamp mellom hund/fører. Mye bjeffing og bråk i forskjellige situasjoner..

Mange tusen takk for god hjelp. AHA opplevelsen er fantastisk, det er jo så utrolig godt å få opp øya og å få beskjed om at selv en Chi. Skal behandles som en hund for hun tåler det og hun både ønsker det og har behov for at jeg tar over kontrollen. Du Rune klarte å gi meg tilbake troen på at dette klarer jeg og du ga meg iveren og lysten tilbake, nå skal det trenes og jeg gleder meg.
Tusen takk Rune du er fantastisk.  Takknemlig hilsen fra Liv, Lissi og Mia.

Line med sin 2 år gamle Rhodesian ridgeback tispe Kira. De kjørte helt fra Bergen for å komme hit til Hundesenteret for å teste og trene hund.. Hele dagen var satt av til denne ekvipasjen. 

Vi storkoste oss sammen med dere. Rune, du var meget god til å lese Kira og tilpasse både deg og opplegget. Marit, det var godt å ha en så stødig figurant. Anbefales virkelig 🙌🙌🙌

Silje med sin 5 år gamle Staffordshire bullterrier Aimee som dro veldig i båndet på tur og hadde litt problemer med å se andre hunder. Hadde også en del stress og oppspilthet når det ringer på døra...

Dette var en ufattelig lærerik og god opplevelse! Vi takker for at vi har blitt hørt, respektert og lært. God balanse mellom læring og opplæring :) Rune elsker jobben sin! Det var godt å se en hund som umiddelbart kunne slappe av i hans nærvær. Måten hun så på Rune- skulle nesten tro hun hadde en liten forelskelse. Hun lyttet, var nysgjerrig og søkte han for råd når ting ble vanskelig å skummelt. Det er ingen lett oppgave å lærere bort disse egenskapene. Men takket være nøye gjennomgang, gode verktøy og mer motivasjon er vi klare til å ta på oss oppgavene :) tusen takk til Rune Moens Hundesenter, markører og Rune selv.

Eli med sin 8 år gamle boxer Trixie, som fremsto som veldig dominant og tildels veldig aggressiv
mot andre hunder.

Vil takke for en meget lærerik ettermiddag. Fikk både bekreftet.noen av de tankene jeg hadde, og klargjort mye i forhold til
Trixies atferd overfor andre hunder. Jeg reiste hjem med gode forutsetninger for å lykkes med målet. Timing og grad av energi
i korreksjoner må jeg være bevisst på, og trene på fremover. Hadde nok litt høye skuldre da hundene ble introdusert, men instruktøren hadde full kontroll. Kan absolutt anbefale Rune Moens Hundesenter hvis du har utfordringer med din hund.

Charlotte og Truls med sin 5 år gamle Dexter. Dexter kan ha et noe anstrengt forhold til andre hannhunder. Eierne ønsket å bli bedre kjent med hunden ved å ta en vurdering og få noen verktøy.

Tusen takk for en veldig fin utredning og kurs. Det har vært utrolig lærerikt og vi har blitt enda bedre kjent med Dexter. 
Rune Moen var grundig og proff, veldig opptatt av dyrenes sikkerhet og har en tydelig formidling. Dexter synes opplegget var kjempegøy og storkoste seg hele dagen. Så det var en veldig hyggelig opplevelse. Vi er superfornøyde. Takk.

Rune Moens Hundesenters hundeførerkurs for Norske Redningshunder - Kongsberg og omegn lag  høsten 2017.

Tusen takk, til Rune Moens Hundesenter, og til den svært hjelpsom figuranten Marit. Takk, for at for den gode måten vi ble i varetatt, og for at du Rune laget et tilrettelagt hundeførerkurs ut i fra våre individuelle hovedmål. 

Vårt lags mål er å kunne sette det enkelte individet i fokus, gjennom å bli bedre kjent med våre hunders medfødt mentale egenskaper, slik at vi på best mulig måte kunne jobbe med og ikke i mot hunden. Slik at vi kunne bygge sterkere relasjon gjennom et positivt lederskap, og derav et godt team. 

Vi ønsket å investere i vår beste samarbeidspartner! Vi kan med hånda på hjerte si at dette var i høyeste grad hvert vår investering. Forventningene ble godt over innfridd. Noen fikk seg en stor porsjon positiv overraskelse på hva som egentlig bor i den firbeinte bestevennen. Vi har alle fått med oss ny kunnskap og nyttig verktøy for veien videre fram mot målet pm å bli en ressurs for redningstjenesten i Norge. Det står ihvertfall ikke på hundene 😀Så vi kan trygt anbefale kurset til andre hundeførere.

Tusen takk, for oss. Vi kommer snart tilbake! Mvh NRH K.og omegn lag.